MetsästysMetso-leiri Rautavaara 2021

MetsästysMetso-leiri Rautavaara 2021

11.10.2021 08:55
majavapassi
MetsästysMetso-leiri pidettiin Rautavaaralla Metsäkartanolla 24.-26.9. ja keskuspaikkana leirillä toimi Metsäkämppä. Leirillä metsästettiin metsäkanalintuja, jänistä sekä majavaa ja saalistakin saatiin oikein mukavasti. Suuri kiitos leirin onnistumisista ja metsästysmaastoista kuuluu Lapinjärven Eränkävijöille ja heidän yhteistyökumppaneilleen, jotka antoivat metsästysmaastoja käyttöön, huolehtivat nuorien ruokailuista metsällä sekä tarjosivat metsästyskoiria ja ohjaajia leirille. Leiriä sponsoroi myös Nilsiän Kesport, joka lahjoitti nuorille oranssit pipot.

Leiri aloitettiin perjantaina saapumalla metsäkämpälle. Ensimmäisenä ohjelmassa oli omien petien valitseminen ja sen jälkeen otettiin vähän iltapalaa ennekuin Lapinjärven Eränkävijät saapuivat kämpälle aloituspalaveriin. Aloituspalaverissa juotiin tervetulokahvit sekä käytiin läpi tulevan viikonlopun kulkua ja tehtiin siitä suunnitelmaa. Käytiin myös yhteisesti läpi leirin säännöt ja miten passeissa ja metsällä menetellään. Aloituspalaverin lopuksi jaettiin leiriläisille hieman Metsästäjäliitolta tullutta tavaraa sekä Nilsiän Kesportin sponsoroimat pipot. Tämän jälkeen perjantai illan ohjelmassa ei ollutkaan enää muuta jäljellä kuin sauna ja nukkumaan meno.

 

Lauantai aamuun herättyämme laitettiin eväät valmiiksi päivää varten ja lähdettiin kohti metsää. Osa nuorista lähti katselemaan metsäkanalintuja ohjaajien ja koirien kanssa ja osa lähti jänismetsälle. Onnistumisia saatiinkin jo heti lauantaina, kun nuoret saivat lintuja ja jäniksen. Tämän jälkeen lähdettiin kämpälle syömään ennen majavapassiin lähtöä. Majavapassissakin nähtiin majavia, mutta ne eivät tulleet sopiville ampumapaikoille, joten ohjaajalta ei tullut lupaa ampua. Majavanmetsästyksen jälkeen nuoret tulivat takaisin kämpälle ja ohjelmassa oli iltapala, sauna ja nukkumaan meno. 

Sunnuntai aamuun herättiin todella aikaiseen, koska ohjelmassa oli teeripassiin lähtö. Teeripassissa saatiin jo onnistumisia, kun alkoi tulla kuvia saaduista linnuista. Kun teeren passitus oli ohi, alettiin siirtyä seuraaviin metsästysmuotoihin. Osa nuorista lähti taas jänismetsälle päiväksi ja osa lähti koirien ja ohjaajien kanssa katselemaan metsäkanalintuja. Lauantailta tuli myös saalista nuorille hyvin. Kun päivän metsästys oli ohi, kokoonnuimme kodalle ja kertasimme viikonlopun saldoa. Tämän jälkeen lähdimmekin jo kiireen vilkkaa metsäkämpälle vielä syömään ja pakkaamaan tavaroita. Kun tavarat oli saatu kasaan olikin jo aika lähteä kotimatkalle.

 

Kiitos kaikille leirillä mukana olleille ja leirin valmistelussa sekä toteutuksessa mukana oleille! Leiri meni loistavasti ja meillä oli mahtava porukka kasassa. Toivottavasti nähdään taas ensi vuonna!

Loppuun pieni kuvakollaasi leiriltä.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23